Notabene

Mint minden blog esetében, itt is kőkemény szubjektív véleményről van szó. (olyan görcsösséget azért senki se várjon, mint Bolgár György - "Hogy mi van?" rovatának esetében :))

Facebook

Archívum

Helytállás és próbálkozás

2013.03.16. 08:48 :: bene_nota

Masszív hóesés március 14-én és hótorlaszok március 15-én, amely még az ünnepi megemlékezéseket is a háttérbe szorította (nem volt nehéz, mivel legtöbbjük nem is került megrendezésre). Ehhez hasonló szélsőséges időjárásra sem volt még példa a közelmúltban, legutoljára 1962-ben történt hasonló.

599156_587382674606860_255688976_n.jpg

A nem várt hóvihar teljesen átszervezte a március 15-ei ünnepi előkészületeket és elmondható, hogy szinte az összes politikai párt számításait keresztül húzta. A Demokratikus Koalíció például már egy nappal előre bejelentette, nem kívánja megtartani ünnepi megemlékezését. Gyurcsány Ferenc a Klubrádióban utána már le is szögezte, hogy úgysem tudna mit mondani március 15-e alkalmából (?).

A hóban rekedtek helyzete minimális eltelt idő alatt adott újabb esélyt a kormány alázására, amiben az élen ismét csak a DK és - természetesen - az MSZP járt az élen. Ismét az éppen felszabadult Klubrádióban licitált egymásra a 2 említett ellenzéki erő vezetője: Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila egyaránt felszólította Orbán Viktort arra, hogy tegyen rendet. Az MSZP elnöke még azzal próbált Gyurcsányra rálicitálni, hogy az MSZP egyik alelnöke, Simon Gábor is a a hó fogságában ragadt várandós feleségével, ezzel mintegy áldozattá próbálva tenni az egész pártot.
Miközben elmondható, hogy a katasztrófavédelem korrektül tette a dolgát (nem úgy, mint pl. 2006. aug. 20-án) a kedélyek délutánra sem csillapodtak: Fletó videóüzenetben ekézte a miniszterelnököt amiért az szerinte nem tette meg a megfelelő lépéseket a hó fogságába esettek kiszabadítására, miközben még egy kisebb árukapcsolással utalt Orbán autokratikus vezetői stílusára.

Mára tovább fokozódott a helyzet és a nyughatatlan blogger(szub)kultúra máris nekikezdett a kormányzat, azon belül is a belügyminiszter és a katasztrófavédelem, a közmédia, a Hír TV, na és persze a főbűnös, Orbán Viktor felelősségét firtatni.

A katasztrófavédelemnek az extrém körülmények ellenére minden helyszínre sikerült odaérniük, a 2 halálos áldozat csupán egy szerencsétlen, mintegy 40 autó összekarambolozásának eredménye. A siker egyértelmű, annak ellenére, hogy a mai napon a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának 11 órai összesítése szerint még mindig 96 járhatatlan út és 19 elzárt település volt az országban.

Az ügyeletes balliberális megmondóemberek és véleményvezérek sajnos azt ezúttal nem tudták bizonygatni, hogy mennyire is széthúzó, össze nem tartó és embertelen nép is a magyar, mivel önkéntesek, polgárőrök, sőt maguk a bajba jutottak is abszolút példamutató módon mások segítségére siettek.

Összegezve elmondható, hogy az említett 2 ellenzéki pártnak kifejezetten jól jött a hóvihar (még akkor is ha állításuk szerint Orbánnak jött jól, mivel így nem tudtak az ellenzéki erők demonstrálni), mivel:

1.) nem kell összelasszózni azt a néhány száz szépkorút, akik az efféle pártrendezvényeken képviselni szokták a hallgatóságot

2.) nem kellett valami blőd beszéddel készülniük a pártelnököknek és megpróbálni összekapcsolni Petőfi és a márciusi ifjakat a mai hahás és E2014-es egyetemistákkal és öregdiákokkal.

Én mindenesetre az a több, mint 700 lengyelt sajnálom a legjobban a rossz időjárás miatt, akik vállalva a kb. 900 km-es utat, nem tudtak részt venni egy szép, mind2 nép számára felemelő emlékeket megidéző állami ünnepségen, csupán múzeumlátogatás lett az ideruccanásból.

Frissítés:
A közmédia ezúttal nem vállalta el a pofozózsák szerepét és közleményben korrigálta a valótlan állításokat, amelyeket az MSZP és néhány a közmédiát előszeretettel kritizáló, ám minden bizonnyal figyelemmel nem kísérő balliberális blogger tett.

Szólj hozzá!

Címkék: március 15 ellenzék katasztrófavédelem balliberális hóvihar MSZP Orbán DK

A bejegyzés trackback címe:

https://benenota.blog.hu/api/trackback/id/tr725137423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása